SALÇA
Salça neredeyse her yemekte karşımıza çıkıyor. Bu domates veya biberden yapılan lezzetli ürünün mutfağınızda olması, kahvaltılık soslar, yemeklerinize sınırsız lezzet sağlanacağı anlamına geliyor. Üstelik üzerine az miktarda zeytinyağı damlatmak salçanızın küflenmesini de önleyerek uzun vadeli lezzetler için vakit veriyor.
ET SUYU
Et suyu, evde hazırlayacağınız ve dondurucuya koyacağınız bir ürün olmalı. Leziz ev yapımı bulyonlar, hazır bulyonların aksine son derece faydalı, pratik ve hesaplı ev yapımı bulyonlar hayatınızı kolaylaştıracak. Bu bulyonları neredeyse her yemeğe ekleyebilirsiniz. Özellikle de etli yemeklere. Bu arada bunu tavuk ve sebzelerden de yapabiliyorsunuz.
UN
Tatlı, tuzlu tüm hamur işlerinde, terbiyeli çorbalarda ya da ev yapımı makarnada karşınıza çıkacak olan un, uzun süre dayanan ve yüzünüzü güldürebilir. Bu nedenle unu evinizden eksik etmemelisiniz. Hepimizin evinde mutlaka bulunuyor olsa da, son 2 ürünü kontrol ederken una da bir bakın deriz. Bazen tahmin etmediğiniz zamanda bitebiliyor ne yazık ki.
YUMURTA
Hem Omega 3 hem de B vitamini bakımından oldukça yararlı olan yumurtanın içine girmediği yemek neredeyse yok. Kahvaltılarda, hamur işinde ve Türk mutfağının sonu olmayan tartışmalarındaki menemenin başrolünde yine yumurta karşımıza çıkıyor. Soğansız olur belki ama yumurtasız menemen olmaz.
SOĞAN
Eğer bir sebze veya et yemeği yapılacaksa tavaya giren ilk şey soğan olur. Bir güzel karamelize olur ve eşsiz bir lezzet verir. Yani son olarak soğan da olmazsa olmazdır.